04-02-07

Amsterdam

Nooit gedacht dat ik Amsterdam zo zou appreciëren, überhaupt nooit gedacht dat ik ooit zou wonen in een andere stad dan mijn geliefde brussel maar kijk.... Anything is possible.Het is ook voor een stuk Axelle Red die mijn ogen heeft doen opengaan. In een artikel van een tijdje geleden, had ze het namelijk over Parijs, Brussel en A'dam. Amsterdam noemde ze romantisch, terwijl het stereotiep toch vereist om Parijs als HET toevluchtoord te beschouwen voor de romantische zielen onder ons. Edoch, niet Parijs maar wel A'dam was volgens onze rosse (we zijn allebei van limburg, dus no harm done) romantiek ten top. En het moet gezegd, rondkuierend langs de verschillende grachtengordels bekoort deze stad me meer en meer. Initieel had ik eerder een gevoel van " wat een dorp", maar kijk - wie goed binnenkijkt in deze poppenkaste huisjes - ziet dat er in deze stad heel wat spannends te beleven valt.Dus zeker nog niet op dezelfde hoogte als brussels, but getting there!

21:28 Gepost door femke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

30-12-06

25 people and counting

Normaal gezien ontvluchten Bart en ik belgië ten tijde van nieuwjaar, maar niet zo dit jaar. In 2007 zitten we immers in Amsterdam/Munchen dus een beetje extra home feeling kan er zeker bij.Enfin soit, nieuwjaar in Brussel dus. Aangezien ik absoluut geen keukenprinses ben, maar af en toe toch een lichte verstandsverbijsterling onderga - komen er nu zondag dus 25 man bij ons eten. 25 man - ooit al eens bij stilgestaan hoe je zo'n massa aan het eten en drinken krijgt in een appart van 110 m2 groot? Troost jullie, ik ook niet - tot dus een week geleden. Initieel zouden het een zestal mensen zijn, dan 10, dan 18, dan 21 of 23 en sinds vandaag dus 25. Must have been mad!!!! Gek genoeg - I am loving every second of it! Gepieker over de tafel, het zoeken naar de ideale servietten, het gevloek op kerstballen die niet willen blijven hangen (en ja hoor, sneuvelen), de ellenlange mailconversaties,.... Er zit duidelijk een beetje een masochist in me! JOKE - before bart gets the wrong idea ;-)

01:56 Gepost door femke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-06

Mamie

Mamie, je bent vrijdag stilletjes van ons weggegaan... Omringd door mama, papa, sasje en mezelf ben je vertrokken naar Papie - daar aan de overkant, waar wij je niet meer kunnen bereiken.Tot op het laatste moment hebben we gehoopt dat je je er ook nu weer zou doorslaan, maar de stem van papie was te luid....Deze is voor jou, omdat ik voor één keer wel de nood heb om van de daken te schreeuwen hoe ik je ga missen. Dat ik de laatste jaren zo heb genoten van onze gesprekken, en onze glaasjes wijn die we samen dronken in het rusthuis. Gelijk 2 kleine pubers genietend van die kleine uitspatting. Hoe we twee weken terug nog zo geschaterd hebben op hartbewaking, dat ze ons er bijna hadden uitgezet... En ook die laatste zondag (nu een week geleden) dat ik beloofde dat ik vrijdag weer zou komen. En je hebt op me gewacht tot vrijdag, met alle kracht die je nog in je had... Bedankt voor alle knuffels, alle liefde en alle plezier dat je ons bezorgd hebt - you're in our hearts forever....

23:09 Gepost door femke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-11-06

lazy girl

Na te gaan aan het aantal berichten dat ik hier post (het is mijn tweede dit jaar) , I am a lazy girl... Dat liet me toch even nadenken... Hoe komt het dat ik zo weinig al mijn belevenissen, ervaringen en bekommernissen zomaar op het net zwier?Ik ben er nog niet uit. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik liever met mensen babbel, in plaats van al mijn ideeën en vragen in te typen in een tekstboxje. Misschien zit ik al de hele dag teveel achter de PC, zodat ik 's avonds blij ben om er even uit te zijn? Misschien heb ik minder de nood om mijn mening luidkeels te verkondigen?Misschien, misschien, misschien...Toch voelt het leuk om dit moment even te gebruiken om erbij stil te staan. Om even na te denken waarom we instinctief iets wel of niet doen. En na te gaan welke zaken mij aanzetten tot het al dan niet ondernemen van iets. Eerlijk gezegd moet ik altijd ergens een externe druk voelen, om ineens in gang te schieten. In die zin hou ik wel van stress, it always gets the best out of me. Als het geen uitdaging is, zal ik er ook geen moeite voor doen...En nu ik er zo over zit na te denken - in die zin is ook dit bericht te verklaren. Nu ik zie dat mijn ondermaatse blog toch al reeds bezocht is door 4000 bezoekers - is het echt wel tijd om wakker te schieten! ;-)

22:43 Gepost door femke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |